torsdag 9 augusti 2012

Musikvideo med NINA NATRI

Jag är bortskämd med begåvade, envisa och färgstarka vänner. En av dem är Nina Natri. Vi fick ynnesten att göra en musikvideo till en av låtarna från hennes fantastiska soloskiva - som sprudlar dans, disco, kärlek, melankoli och cash money!

I våras filmade vi Nina på gymmet i Göteborg och gångarna Maik Berger från Tyskland och hans flickvän Ainhoa Pinedo González från Spanien, i Berlin. Halv sju en solig marsmorgon hämtade Nina mig i Masthugget. Sen jobbade vi några timmar på Fysikens Gym, jag bakom och hon framför kameran. Båda helt slut efteråt. Men skoj var det! Nina och pilatesbollen. Ett minne för livet.

De proffsiga och brunbrända gångarna, som var på väg att kvalificera sig för OS och fick vår vinterblekhet att verka om än blekare när vi träffades, gick glatt med vickande höfter till dunkande Ninamusik genom centrala Berlin. Ett glittrande kärlekspar i rosa, mellan riksdagen och floden Spree. Jag och Jens ägnade sedan några nätter åt att klippa ihop vår första sportdiscovideo och lagom till OS presenterar vi: Nina Natri - Hard 2 Beat!

Nina Natri - HARD 2 BEAT from Maria Mogren on Vimeo.

Eller på YouTube Nina Natri - Hard 2 Beat
Lyssna på mer Nina! WWW.NINANATRI.COM

When I'm with you
You make me feel so good
Your arms are never too short
You just wanna have more
Cause, cause you're hard 2 beat!

torsdag 2 augusti 2012

En halv måne

Augustinatten och månljuset som anas bakom huset mittemot. Mopedknatter och mild luft. Sommarstad.

Är hemma i Berlin efter några Sverigeveckor. Det började med saknad. Märta, den sista i skaran av mormors syskon från gården i Halland, somnade in en juninatt. En blek tunn fågel. Vi samlades på en solig klippa för att ta avsked. Begravningen hölls i Skärhamns vita kyrka, kaffet drack vi i Märtas hem. Väggarna samtalade med oss. Böckerna, målningarna, mattorna, bilderna. Allt finns kvar. Där Märta saknas, kökssoffan är tom.

Ett vitt bröllop. Gränslos kärlek och alltför äkta tårar. Dans och musik en magisk sommardag. Sov i en bastu. Vaknade vid en sjö. En dröm, en virvel. Skoningslös tid ger oss en morgon. Allt fast flyter. Det vackraste ett minne.

Reser vidare. Varma klippor, mulna dagar. Vin, fisk och brasa. Samtal om sorgen, som aldrig är sig lik. Projektfilmande. Åker tåg och buss. Med solen flackande. Mörkret mellan träden. Bad i en pool någonstans i Sverige. Vännerna. Familjen. Hav och tång och salt. Kärlek och myggor.

Läser Beate Grimsrud geniala "En dåre fri", om det sköraste och det starkaste. Hon undrar, hur ska vi bära lyckan med över ån?