söndag 8 april 2012

lördag 7 april 2012

Ostern

Stilla. Tussmoln. Kallt kaffe och segt godis. Påsk i Berlin. I mataffären ringlar sig köerna långa. Det bunkras. Choklad, ägg, lamm och gröna bönor. Minns en påsk på en filt i en frusen skog någonstans i Brandenburg, med stora fyllda påskägg som gömdes bland träden och försvann. Nu lindar vi in äggen i blad, gräs, blommor och en lila nylonstrumpa. Färgar med lökskal och gnider sedan in dem med olja så att de glänser. Vissa traditioner känns åldrade. Vi inhalerar kamomillte när vi är förkylda, använder tygnäsdukar och litar fortfarande mer på fysiska än elektroniska dokument. Berlin har ett eget tempo.

måndag 2 april 2012

Vikt

Äter ett solgult plommon och iakttar det ännu tomma nybygget mittemot. Nyss hemkommen norrifrån. Där klockan tickar långsammare. Landet är platt och dukarna vita. Te i tunna koppar, ekologiska grönsaker och tulpaner ur hård jord.

Någon har återhämtat sig, något är förändrat, mycket är sig likt. Träden är härdade av vinden och åkergräset nygrönt. Vågen visar på grammet samma vikt som sist jag var där. Tiden tankarna tyngden trösten. Väger ingenting.