onsdag 3 oktober 2012

Mörker och monster

Vaknar om natten och följer skuggornas dans i taket. Bilarnas strålkastare glider över väggarna. Allt har förlorat sin färg. Jag blundar och vet att sömnen kommer. Rensar mina rum från oro. Tänker på havet.

Jag tycker om när skymningen gör dagarna blå. Eller stänker guld över hustaken. Och när gryningen lovar nytt. Det är om natten som man kan jagas av vargar, ridas av sömnlöshet. När skuggorna blir monster och krav. Mörkret sipprar in och ångesten tar över. Jag har sett det hända.

Sömnlösheten besöker oss alla ibland, ofta går det över. Men nattens oro kan också växa sig övermäktig, den kan vara ett uttryck för djup ångest, depression och sluta drastiskt. Det finns ett nystartat initiativ för att hjälpa personer i förtvivlan, för att sprida kunskap, bryta tystnaden och förhindra självmord. SJÄLVMORDSUPPLYSNINGEN är ett långsiktigt projekt som drivs av föreningen Psykisk Hälsa. Syftet är att minska antalet självmord. De ger stöd och har råd, tips, information. Sprid gärna detta vidare.

Och en artikel om hur man kan minska självmord.

1 kommentar:

Kathy sa...

Jag är här för att låta hela världen veta om denna fantastiska man som är specialiserad på alla relationsfrågor, är det uppbrott, skilsmässa, graviditet något alls, Dr. Ekpen är mannen som kan hjälpa dig att fixa det. Jag har arbetat med honom och han är en fantastisk trollformler, jag kan djärvt rekommendera honom till dig om du har utmaningar i ditt förhållande, oavsett om det är äktenskap. Kontakta honom via e-post: Ekpentemple@gmail.com eller WhatsApp +2347051979135