tisdag 23 oktober 2012

Mopsen och Narnia

En grymtande liten hund går vilse i det öppna kontorslandskap där jag tillbringar hälften av min arbetstid. Mopsen tillhör henne som har tatuerat armen med 'borta bra, men hemma bäst' på många språk. Runt mig spanska, holländska, italienska, franska, amerikanska, ryska, portugisiska. Mycket högljudd spanska. Kaffets styrka debatteras - beroende på vilken nationalitet som kokat den senaste kannan - den kvava luften, de sorgsna benjaminfikusarna, de kryptiska texterna som ska översättas. Vi sjunger heltäckningsmattans lov och ljudnivån är dämpad, tills den plötsligt bryts - italienaren berättar om senaste Wagneruppsättningen, spanjoren om maratonloppet, ryskan om sin yogasemester. Någon borstar tänderna. Sedan skärmkoncentration. Ventiler, kontramuttrar, slangkopplingar, uppsugningsanordningar. Man lär sig känna igen steg. De skolösa, de hasande, de hårda hälarna och de höga klackarna.

När jag på hemväg svänger in i Tiergarten, över den lilla bron som nästan är igenvuxen av grönt, fantiserar jag om Narnia, om sagovärldar med fallande löv, sprakande färger och mystiska vattendrag. Goda féer och talande lejon. Ibland, i skymningen, när ljuset faller snett, är jag liksom ensam i den stora parken, som under och efter andra världskriget var totalförstörd. Nu andas träden evighet igen. Löven flyter på vattenytan, kaninerna är orädda, ett träd alldeles gult och ingen syns till. När jag sedan fortsätter genom Brandenburger Tor, bland bierbikes, talande berlinbjörnar, soldatkopior och turisthorder, sitter tidlösheten kvar i luggen, på nästippen, i fingerspetsarna.

1 kommentar:

Kathy sa...

Jag är här för att låta hela världen veta om denna fantastiska man som är specialiserad på alla relationsfrågor, är det uppbrott, skilsmässa, graviditet något alls, Dr. Ekpen är mannen som kan hjälpa dig att fixa det. Jag har arbetat med honom, hans arbete är äkta och han är en fantastisk trollformler, jag kan djärvt rekommendera honom till dig om du har utmaningar i ditt förhållande, oavsett om det är äktenskap. Kontakta honom via e-post: Ekpentemple@gmail.com eller WhatsApp +2347051979135